Vinterjazz 2023 | Adventskirken

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Vinterjazz 2023

FEB
24

Vinterjazz 2023


Dato Fredag d. 24. februar 2023, kl. 20:00
Sted Adventskirken, Sallingvej 90, 2720 Vanløse
Pris
Gratis
Vinterjazz 2023

Rasmus Oppenhagen Krogh Trio 

Guitarist og komponist Rasmus Oppenhagen Krogh har to soloudgivelser bag sig, senest albummet Whereabouts (AprilRecords) fra 2020, der høstede ros fra kritikerne og blev fremhævet som ’ugens album’ på P8 Jazz. I sommerpåbegyndte Krogh indspilningerne til sit tredje album, der forventes at udkomme i 2023, og som bliver en slagsåndelig opfølger til Whereabouts. Gennemgående for Kroghs musik er, at den arbejder i krydsfeltet mellem komposition/improvisation og simplicitet/kompleksitet, undersøgelsen af forholdet mellem tid og rum og de soniske kvaliteter af musikerne som en samlet enhed.

Trioen vil udforske musik fra Whereabouts samt materiale fra det kommende album. Udover Krogh selv, består gruppen af de to musikalske sværvægtere bassisten Anders ’AC’ Christensen (Jakob Bro, Paul Motian m.fl.) og pianisten Simon Toldam (Simon Toldam Trio, Efterklang m.fl.).

Line up:
Rasmus Oppenhagen Krogh: guitar
Anders ’AC’ Christensen: bas
Simon Toldam: piano

”Whereabouts er i den forstand en suveræn opfølger på det anmelderroste debutalbum, Distill, fra2017. Whereabouts er et album, der signalerer kunstneriske ambitioner: et ønske om at forene det sfærisk, næsten my(s)tiske med det rytmisk næsten matematisk strenge – det enkle og det komplekse.”
GAFFA 

 ”Whereabouts er moderne Nordic noir cool jazz, der er skabt af en ung guitarist, hvis potentiale virker uendeligt stort. Han har indtil videre skabt to dybt originale og personlige jazzplader, der taler til nutidens jazzlytter.”
JazzNyt

”Derfor virker musikken på dette smukke album som en oase af tæmmet lyd.”
Kristeligt Dagblad

”På »For Keeps« snor Kroghs elektriske guitar sig elegant oven på de andre instrumenter. Lyden fra strengene er varm, og improvisationerne svæver, som blev de hele tiden holdt oppe af træblæserens pusten.”
Information