Gudstjeneste | Adventskirken

Dato Søndag d. 21. juni 2020, Kl. 10:30 til kl. 11:30
Camilla Diderichsen

Efterfølgende fernisering af udstillingen ”Pragmatisk poesi”
- fotografier af Henrik Maribo Pedersen

Om udstillingen siger Henrik Maribo Pedersen:
”Mit udgangspunkt for arbejdet med billedsproget, er en registrering og undersøgelse af den verden vi alle er omgivet af og er en del af. Det er en arbejdsproces,der er affødt af en nysgerrighed og undren over eksistensens mirakel.

Det er min intention, at formidle denne undren via billedsproget og derved synliggøre de vilkår, på godt og ondt, eksistensen byder os.

De seneste år har fotografiet været mit foretrukne medie som kilde til inspiration og udvikling af mit billedudtryk.”

Henrik Maribo Pedersen udstiller 6 serier af sine fotografier:
Ruin billeder, Nordhavn, Refshaleøen, Isblomster, Diernæs og Transportmidler

Ruin serien beskriver et område på Amager hvor engang postvæsenets værksteder lå. Et stort areal mellem Faste Batterivej og Njalsgade. Bygningerne blev delvist revet ned og graffiti malerne rykkede ind. Lige inden de sidste rester blev jævnet med jorden, nåede HMP at tage serien ”Ruin billeder”.

Nordhavn var engang et aktivt industrielt område som i dag er blevet til en mondæn ny bydel. Store kraner er i dag erstattet med højehuse. I tidslommen, mens det stadigvæk var et klondykområde, fik HMP skudt denne serie.

Refshaleøen var endnu et område med en fortid i industrien – nemlig skibsværftet B&W. På en tåget søndag fangede HMP en stemning af mystik og tavshed inden området blev transformeret til et nu meget populært udflugtsmål. En ramme for alt, lige fra gallerier og spisesteder, til klatrehaller og skatebordbaner.

Isblomster. En morgen i Botanisk Have viste sig at være en gave af en speciel art. Der var blevet vandet blomsterbede, men temperaturen var gået ned på frysepunktet så blomsterne blev fanget i en frossen tilstand, som man sjælden ser.

Diernæs. Landskaber med en anden karakter

Transportmidler. En flot bil i Antigua Guatemala, En gammel VW bille i San Marcos La Laguna, En traktor i Diernæs på Fyn. En gammel campingvogn i skoven. En hel historie gemt i hver af disse transportmidler, som vi som tilskuer kun kan gætte eller fantasere os til