Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

# Madblog: ´"Mad - så englene synger"

Skipperlabskovs


I uge 17 var der opskrift på meget lækre syltede rødbeder, og der der noget mere oplagt til syltede rødbeder end skipperlabskovs? Denne version har jeg sakset ud af en avis for et par år siden, og her er det ophavet, der har fortonet sig. Mængden af hele peberkorn springer jo i øjnene – har man en forkærlighed for det asiatiske chili-køkken, er vi her nærmest ude i et mor-faderligt modstykke. Pointen er at mildne kornene ved blanchering, de får masser af aroma og har stadig styrke. Er det for underligt så prøv med én spiseskefuld – jeg bruger to!



Skipperlabskovs

Ingredienser:

  • 1,5 – 2 kg kartofler
  • 1 kg oksetykkam eller lignende udskæring
  • 4 løg
  • 10 – 12 laurbærblade
  • 1 - 2 spsk hele sorte peberkorn
  • salt
  • en ende røget bacon, 100 – 150 g


Fremgangsmåde:

Blancher peberkornene, hæld vandet fra og skyl kornene.

Tykkam skæres i store klodser, bacon i store tern og alt kødet brunes
grundigt i en stor tykbundet gryde (4,5 liters-gryden plejer at passe ret godt
til denne portion). Herefter brunes løgene med.

Siden kommes vand på, så det dækker. Tilsæt salt, laurbærblade og
peberkornene og lad det simre i ca. halvanden time eller hvad der måtte klæde
det valgte stykke kød.

Imens skrælles kartoflerne og skæres i uensartede stykker. Senest en halv time inden kødet er mørt tilsætter man kartoflerne og sørger for at få dem kogt møre sammen med kødet og løgene.

Man har nok lyst til at koge lidt af væden bort, men hold låget på
gryden i hvert fald indtil kartoflerne er godt i kog. Evt. kan man også mose
kartoflerne lidt inden servering – så holder de så dejligt på væden. Smag og
salt efter, hvis nødigt.

Serveres med et drys af purløg, en klat koldt smør, en skive groft rugbrød og så naturligvis de syltede rødbeder.

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed