Adventskirken i eternit

De unge kristne i Storkøbenhavn skulle indsamle 150.000 kroner for ”Ungdommens Kirke” kunne blive opført.[i] De unge gik straks i gang.  Frem mod 1940 gav opmod 8000 unge i København et månedligt bidrag af deres sparepenge, for at kunne opføre den nye kirke. De unge københavnere havde i løbet af to år indsamlet 120.000 kr. Byggeriet kom dog imidlertid til at koste 265.000, men ungdommen løste opgaven.[ii]

I 1940 blev byggegrunden Sallingvej 90 købt, og Kirkefondets lille flytbare barakkirke af eternit blev rejst på grunden. Den gang var der intet andet på grunden end den beskedne kirke, et lille klokketårn lavet af bjælker og en flagstang.

Da ”Ungdommens kirke” blev til Adventskirken
Den lille barakkirke blev indviet til kirkeligt brug den 10. november 1940. Nogle få dage inden indvielsen havde kirkeministeriet fastslået at kirken skulle navngives Adventskirken og den lille barakkirke blev derfor indviet som Adventskirken. Adventskirkens første præst hed Johs. Rich. Randskov.

Ingen (Kirkefonds)kirke uden menighed
Pastor Randskov virkede i sognet i 10 før eternitkirken stod på grunden. Han samlede en menighed om sig og dette blev det egentlige startskud til ”Ungdommens Kirke”, fordi Kirkefondet ikke indvilgede i at opføre en kirke medmindre der allerede var en menighed til kirken. [i] Den lille eternitkirke skulle altså huse pastor Randskov og hans menighed indtil den endelige Adventskirke stod færdig.

Billedet: Den lille eternitkirke indvendigt

Læs videre
2. Adventskirkens hus

[i] Kirkeblad ”Jubilæumsnummer Nr. 6. september 1969”

[ii] Kirkeblad ”Jubilæumsnummer Nr. 6. september 1969”