Adventskirken som Koncert- og Gospelkirke

Kirkekoncerter er ikke et nyere fænomen hos Adventskirken. Kirken har altid lagt rum til koncerter af forskellige musikalitet.

Lokale såvel som internationale gæster har besøgt Adventskirken i tidens løb. I fordums dage havde Adventskirken koncerter med alt fra kirkens egne kor, Adventskirkens tamburkorps (tamburkorps på tværs af FDF og KFUM-spejderne) og symfoniorkestre.

Gospel med de kendte
I nyere tid har gospelsangerinden Etta Cameron (1992), jazzmusiker Willy Egmoses (1995) og Nanna (2004) lagt vejen forbi Adventskirken for blot at nævne nogle. I april 2002 var der koncert med gospelsangerinde Christina Boelskifte og pianist Michael Nordmark. De sang gospel, soul og rytmiske salmer og mere end 120 personer nød koncerten.

Gospel med menigheden
Gospel har fyldt Adventskirkens rum i mange år. Kirken har lagt rum til gospelkor som eksempelvis New Joy, gospelkoncerter med eksempelvis Etta Cameron (1992) og Gospelkids, som var en juniorklub og gospelkor for 9-11 årige.

Adventskirkens velkendte familiegudstjeneste Gospel og Gulerødder som startede i 2005 udsprang også af Adventskirken forkærlighed for gospel. Familiegudstjenesten bød dengang på gospelsange, et godt budskab og et veldækket bord. Arrangement for børnefamilier virkede indtil 2019, hvor det blev afløst af arrangementet Gud og Guitar.

Billedet: Gospelkoncert i Adventskirken med Etta Cameron.

Læs videre
3. Adventskirkens gæster og årlige fester