A.U. og D.U.P.I.A

A.U. og H.A.
A.U. var Adventskirkens ungdomsafdeling for 13-17årige drenge. Den blev stiftet den 16. januar 1944. Den 1. september 1947 blev også H.A. (Hovedafdelingen) også oprettet, hvilket blev ungdomsafdelingen for unge ml. 17 - 25 år.

Ungdomsafdelingerne stod for meget af Adventskirkens arbejde med unge. De tog på udflugter, arrangerede gudstjenester, forårsfester og inviterede til arrangementer såsom kirkespil.

D.U.P.I.A
I kirkens tidlige år mødtes de unge piger også i Adventskirken. De kaldte sig D.U.P.I.A (De unge piger i Adventskirken). Mandag den 8. februar 1943 indbød man første gang til sammenkomst for unge piger i Advents sogn.

Det bliver i kirkebladene beskrevet som en aften under hyggelige former med eksempelvis bibeltimer, oplæsning og foredrag til belysning af forskellige emner. De unge piger måtte medbringe sy-, strikke- og stoppetøj. Det foregik hver 2. og 4. mandag i måneden. [i]

Sognepræst Aage Fredbo-Nielsen og Adventskirkens ungdom
Sognepræst Aage Fredbo-Nielsen og hans præstefrue fik stor indflydelse på Adventskirkens aktive menighedsliv. 

Aage Fredbo-Nielsen var ansat i Adventskirken fra 1942 til 1973 og stod blandt andet i spidsen for udviklingen af Adventskirkens ungdomsafdelinger.

Han åbnede sit hjem for de unge og her tilbragte de unge mange gode stunder. Præstefruen Ingrid Fredbo-Nielsen bistod også med ungdomsafdelingen. Hun stod også i spidsen for Adventskirkens højskole for yngre husmødre frem mod parrets afsked med kirken.

Aage Fredbo-Nielsen tog sin afsked i september 1973. Der blev holdt en stor afskedsfest for ham og hans præstefrue den 2. september 1973 og mange sagde ham tak for 31 år i Adventskirken.

Billedet: Invitationer til Ungdomsafdelingerne i Adventskirken. Invitationen til pigerne er fra maj 1946 og invitationen fra A.U. fra 1947.

Læs videre
5. Pastor Vejborgs Bibelkurser

[i] Kirkeblad ”nr. 2 1943”