Spejderlivet ved Adventskirken

Da eternitkirken blev indviet i 1940 var der ingen spejderkredse tilknyttet Adventskirken. Der var dog mange kredse i området og som tiden gik blev Adventskirkens spejderliv rigt. Både FDF, Familie-FDF, KFUM-spejderne og De Grønne Pigespejder til fik tilknytning til kirken.

”FDF K. 31” ved Adventskirken
De unge drenge i sognet gik fremtil 1945 til FDF (Frivilligt Drenge Forbund) under kredsføreren fra Grøndals sogn. FDF´erne i Adventskirken hed derfor til at begynde med ”FDF K. 24”. [i]  

 I 1945 fik Adventskirken en FDF-kreds tilknyttet og den fik navnet ”FDF K. 31”.

”FDF K. 31” var en livlig flok og optræder ofte i kirkebladene igennem tiden. Kredsen inbød til mange festlige arrangementer for at samle ind til deres gøremål. Eksempelvis holdt ”FDF K 31” ofte ”Andespil” i dagene op til Mortens aften, hvor man kunne vinde anden til Mortens aften.

I 1981 holdt FDF/FPF et stort familiearrangement som hed ”Gå børn glade”, som handlede om at gå for at gøre fattige børn glade. Med gåturen håbede man at samle ind til landsforbundets missionsprojekt: Arcot-kirkens skoleprojekt i Indien.

I 1993 stod FDF´erne ved Adventskirken i spidsen for en latinamarikansk inspireret messe i Adventskirken Missa do dovo hed den. Messen handlede om børn i Brasilien og Danmark og foregik på baggrund af FDF´s Vamos brasil-rejseholds fire måneders ophold blandt fattige og basismenigheder i Brasilien.

KFUM Spejderne
I starten af 1941 stiftede KFUM-spejderne en gruppe ved Adventskirken for de unge drenge i Advents sogn. Den kom til at hedde KFUM 13. københavnske division (KFUM = Kristelig Forening for Unge Mænd). Andre kender gruppen som 3. Dybendal gruppe.

KFUK Spejderne / De Grønne Pigespejdere
Da Adventskirken blev bygget, havde KFUK Spejderne allerede fire tropper i forskellige alderstrin i området. Kredsen som blev tilknyttet Adventskirken hed KFUK-spejderne 17. division (KFUK = Kristelig Forening for Unge Kvinder).

Den 1. maj 2003 skiftede organisationen navn til De Grønne Pigespejdere. Korpset er det eneste i Danmark, som udelukkende er for piger og som udelukkende ledet af kvinder.

Spejderne bærer grønne uniformer med et ternet tørklæde. I dag mødes De Grønne Pigespejdere stadig i Adventskirken, og organisationen kan i 2019 fejre 100års jubilæum.

Adventskirkens Tamburkorps
Adventskirken havde sit eget Tamburkorps, hvilket blev dannet i 1964 og havde medlemmer fra både FDF, KFUK-spejderne og KFUM-spejderne. De holdt mange koncerter i Adventskirken.

Billedet: Tamburkorps udenfor Adventskirken i anledningen af Adventskirkens 50 års jubilæum.

Læs videre
4. Adventskirken Ungdom

[i] Kirkeblad ”nr. 1 november 1940”