Søndagsskolen

Fra den lille eternitkirke slog dørene op i november 1940 holdt Adventskirken Søndagsskole for børn over 4 år. [i]. Søndagsskolebørnene deltog også i gudstjenesterne og samlede ind til fordel for Adventskirken. I Kirkebladene kan man læse at børnene blandt andet samlede ind til en kirkeklokke. Søndagsskolen kan spores i kirkebladene helt op i slutningen af 1970´erne.

En fortælling om Søndagsskolen af Kirsten Hedlund
Kirsten Hedlund var søndagsskolebarn i Adventskirken i 10 år. Hun startede som 4-årig og kom trofast hver søndag frem til sin konfirmation i 1961. Kirsten Hedlund var begejstret for at gå i søndagsskolen og her fortæller hun, hvordan en søndagsskoledag i 1950'erne forløb: 

" Søndagsskolen startede klokken 9.00 og varede til klokken 10.00. Timen blev indledt med en sang. Det var typisk en af de salmer børn kender bedst som for eksempel I østen stiger solen op.

Derefter fik vi læst en lignelse højt og fik fortalt om den. Imens farvelagde vi en tegning som illustrerede lignelsen. Jeg husker det som om vi fik lidt hjælp og så tegningen i farver på et lysbilledapparat. Inden vi gik hjem sang vi altid et vers fra Nu titte til hinanden.

Vi tog også på ture en gang imellem. Min første gang i søndagsskolen var for eksempel på en dag, hvor søndagsskolen skulle på skovtur.

Jeg husker det som om vi både var mange børn og voksne i søndagsskolen. I hvert fald langt over 50 hver søndag. Til hver voksen var knyttet 8-10 børn. Jeg var selv knyttet til fru. Mortensen.

Der var søndagsskole fra klokken 9.00-10.00 tre gang om måneden. Den sidste søndag i måneden var der familiegudstjeneste kl. 10.00, hvor søndagsskolebørnene og deres forældre deltog."

Kirsten Hedlund er både døbt, konfirmeret og viet i Adventskirken. I dag bor Kirsten Hedlund i Greve, men deltager ofte i Adventskirkens arrangementer.

Billedet: Udklip om Søndagsskolen fra kirkeblad fra 1970´erne.

Læs videre
8. Julemarked i Adventskirken

[i] Kirkeblad ”nr. 1 november og 2 december 1940”