Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

# Madblog: ´"Mad - så englene synger"

Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Lige nu er appelsinerne skønne og billige. Og det er dejligt at have et glas af det gyldne appelsinmarmelade stående på køkkenbordet.

Følgende opskrift er nem og smager fortrinligt. Jeg skifter en af appelsinerne ud med en citron, men det kan man gøre som man synes.


Ingredienser
  • 1,2 kg økologiske appelsiner
  • 4 dl. Vand
  • 450 g. rørsukker
  • 2 tsk. Melamingelepulver


Fremgangsmåde
Appelsinerne vaskes og skrælles tyndt, uden af det hvide kommer med. Skær skallen i små
stykker og kog dem i vandet i ca. 30 min. Skær imedens de hvide hinder fra og del appelsinerne i små stykker. Hæld dem i gryden til appelsinskallerne og lad det hele simre i en halv time. Derefter puttes sukker i og blandingen koges yderligere i 35 min. Hvis man synes at stykkerne er for store, kan man blende appelsinmarmeladen inden der puttes gelepulver i. Jeg synes, at det gør marmeladen mere anvendelig, når stykkerne ikke er så store.Til sidst røres gelepulveret i, blandet op med lidt sukker og blandingen simre under omrøring i yderligere 5 min. Hældes på glas.

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed