02/07/2024 0 Kommentarer
Grønkålssalater
Grønkålssalater
Grønkålssalater
# Madblog: ´"Mad - så englene synger"
Udgivet af Anni Sletbjerg lørdag d. 12. marts 2016 kl. 13:13.
Grønkålssalater
Grønkålssalat med æble.
Ingredienser:
- 300 g. fint hakket grønkål.
- 3 æbler i små tern.
- 1 granatæble.
- 50 g. mandler, der smuttes og tørres før anretning.
- 1 usprøjtet appelsin.
- 1-2 spsk. god olivenolie.
- Salt.
Fremgangsmåde:
Grønkål, æbletern, reven appelsinskal og saft blandes med granatæblekerner(bank godt på
granatæble, så er det nemt at få kernerne ud). Den saft, der er, bruges også, det giver god smag.
Smages til med olivenolie og lidt salt. Anrettes i et fad og fordel mandlerne over.
Grønkål med bacon.
Ingredienser:
- 75 g. bacontern.
- 200 g. hakket grønkål.
- 25 g. smør.
- 12 syltede løg. Købes på glas i Føtex og sikkert andre supermarkeder.
Fremgangsmåde:
Baconen steges sprødt i smørret, herefter steges grønkålen med i nogle minutter, så det
stadig har bid. Tilsæt løgene så det hele bliver varmt. Smages til med salt og peber.
Serveres som tilbehør til kødretter f.eks. oksemørbrad eller culotte. Begge salater er til ca. 4 personer.
God appetit, Edith
Kommentarer