Dessert: Amaretto syllabub

Dessert: Amaretto syllabub

Dessert: Amaretto syllabub

# Madblog: ´"Mad - så englene synger"

Dessert: Amaretto syllabub

Amaretto syllabub – en nem og lækker dessert
Jeg holder meget af desserter, men synes tit at det kan være svært at finde en interessant dessert, der ikke enten tager meget lang tid at lave, eller hvor der skal bruges en masse dyre ingredienser.
Derfor var det en åbenbaring da jeg fik fat i Nigella Lawson,s bog ”Nigella ekspres”, hvor hun har en flere meget lækre og nemme desserter. I får her den første i serien, nemlig ”Amaretteo syllabub”. Opskriften har jeg igen lavet min egen udgave af. – Der skal bruges Amaretto som men kan købe i vinforretninger. Flasken koster omkring 125 kr. men der er også til lang tid.
Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:
  • 2/3 dl Amarettolikør
  • 25 g flormelis
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 8 til 12 markroner
  • mørk hakket chokolade (jeg plejer at bruge ca. en 1 kvart plade til denne portion)
  • 2 ½ dl. Piskefløde.

Fremgangsmåde:
Pisk Amarettolikøren, sukker og citronsaft sammen i en skål.
Hæld fløden i og pisk blandingen til blødt skum.
Hak chokoladen og rør det i blandingen, gem lidt til pynt
Knus markronerne og kom dem i bunden af 4 portionsglas.
Fordel cremen i glassene og sæt dem koldt.
Drys dem med chokoladen og eventuelt nogle farvede bær inden serveringen.

Glæd jer, det er en himmerigs mundfuld. / Mia

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed