02/07/2024 0 Kommentarer
Forret: Laksetatar med avocadocreme
Forret: Laksetatar med avocadocreme
# Madblog: ´"Mad - så englene synger"
Forret: Laksetatar med avocadocreme
LAKSETATAR MED AVOCADOCREME
I vores familie sætter vi stor pris på den japanske specialitet sushi med små lækre stykker af bl.a. ris og rå fisk. Denne ret er også med rå laks men uden ris. Det er vigtigt, at det er helt frisk laks, man bruger. Det er også vigtigt, at laksen har været frosset i mindst 24 timer samt, at den lægges til langsom optøning i køleskabet inden tilberedning.
Forret til 4 personer.
Ingredienser:
- 300 g frisk laks uden skind
- 100 g røget laks
- 1 lille skalotteløg
- ½ agurk
- 1 æble (gerne Ganny Smith)
- ½ spsk sennep
- 2 spsk olivenolie
- Krydderurter f.eks. kørvel og dild
- 1 avocado
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl piskefløde
- Salt og kværnet peber
- 4 skiver rugbrød, gerne maltet
Pynt evt. med brøndkarse
Fremgangsmåde:
Skær begge laks i terninger. Husk at tage den frosne laks ud af fryseren i god tid,
så den kan nå at tø op inden den skæres i tern. Pil løget. Skær et par tynde ringe til pynt og hak resten fint.
Skræl agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i fine små terninger.
Skyl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i små terninger samt et par aflange tynde
stænger til pynt. Rør lakseterningerne med sennep, olivenolie og 4 spsk hakkede krydderurter. Tilsæt
æble, løg og agurk og stil laksetataren på køl. Skræl avocadoen og fjern stenen. Mos kødet med en gaffel og tilsæt citronsaft.
Pisk fløden stiv, vend den forsigtigt med avocadoen og smag til med peber.
Smag laksetataren til med salt og peber, anret den på 4 tallerkner (gerne med en anretterring) og pynt med avocadocremen, krydderurter, æblestænger og små ringe skalotteløg.
Rist rugbrødet og server til den smukke laksetatar.
/Anni
Kommentarer