Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

# Madblog: ´"Mad - så englene synger"

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder.

Kender I det; egentlig elsker man mad-lavning og alligevel er der dage, hvor et restaurant-besøg er absolut
eneste mulighed. Således, en dejlig sommeraften, fandt vi os selv til fods mellem markerne med kurs mod Ølsted Kro; god, let forståelig mad med et stort personligt touch i portioner, der sender de fleste tyske restauranter til tælling.

Menuen den aften har fortonet sig i min erindring. Det, der ikke fortonede sig, var de bedste syltede rødbeder, jeg erindrede at have smagt. Og således var der pludselig ingen vej uden om køkkenet derhjemme. I ”Mors mad” af Camilla Plum fandt jeg en lage, tilføjede så stjerne-anis og siden har jeg syltet rødbeder som følger:

Ingredienser:

  • 1 kg rødbeder

Til lagen:

  • 2,5 dl balsamico
  • 5 dl rødvin
  • 500 g. sukker
  • 3 hele
  • stjerne-anis

Fremgangsmåde:

Rødbederne koges ca. 3 kvarter og køler ned, til de kan håndteres.

Mens rødbederne køler ned bringer man alle ingredienserne til lagen i kog og simrer den uden låg til en forholdsvis tyk sirup.

Mens lagen simrer færdig smutter man rødbederne og skærer dem i skiver som puttes i skoldede sylteglas.

Når lagen har opnået den rette konsistens og koncentration i smagen, hældes den skoldhed over rødbederne. Hvis man har fordelt rødbederne i flere glas, må man gøre det samme med stjerne-anisen. Glassene lukkes straks og stilles til nedkøling.


Og er der noget mere oplagt til syltede rødbeder end skipperlabskovs?

Opskriften kommer på Madblog i uge 18.

/ Peter

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed