Let hovedret: Rødbedesuppe med peberrod

Let hovedret: Rødbedesuppe med peberrod

Let hovedret: Rødbedesuppe med peberrod

# Madblog: ´"Mad - så englene synger"

Let hovedret: Rødbedesuppe med peberrod

Hjemme hos os er rødbeder i så høj en kurs, at det er en ting, der ofte bare findes i køleskabet. De er hyggelige at smutte og sylte, herlige at bage i en ovn, skønne at spise rå i tynde skiver eller revne. Og endelig er der dagen, hvor man efter en lang gåtur i sneen, bare synes vinter er vidunderligt! Hvad er så bedre end en blendet cremet suppe? Denne smager blødt og varmt af forfriskende vinter.

Rødbedesuppe med peberrod (4 pers. som let hovedret)

  • 1 kg. skrællede rødbeder
  • 2 hele fennikel, rensede men med top og stængler
  • 4 skrællede
  • persillerødder, ca. 400 g.
  • 2 løg
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • Salt og
  • peber
  • Olivenolie

Topping:

  • 2 små rødbeder
  • Frisk peberrod efter smag


Fremgangsmåde

Rødbeder, fennikel, persillerødder og løg snittes i skiver og svitses i olie i suppegryden.
Tilsæt fennikelfrø og siden vand, så grønsagerne næsten er dækkede. Koges ca. 3 kvarter til rødbederne er grundigt møre og blendes omhyggeligt med en stavblender. Smag til med salt og peber og server! Mens rødbederne koger laver man toppingen. Riv rødbeder og peberrod på råkostjernet, bland det grundigt og anret det i en køn lille skål, så man selv kan drysse ved bordet!

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed